Buurtbus Beemster


Openbaar vervoer tijdens Open Dag op 17 mei 2007 Buurtbus Beemster gratis

Het klinkt ongelofelijk, maar het is wel waar. Er komt gratis openbaar vervoer in de Beemster. Weliswaar maar één dag, Open Dag Beemster, 17 mei en uitsluitend op de Buurtbus Beemster, maar toch!
De bus rijdt dan af en aan en er kan overal worden ingestapt. Een hand opsteken en de chauffeurs van de Buurtbus Beemster stoppen om passagiers in te laden. En dat gebeurt met de nieuwe bus, die onlangs in gebruik werd genomen. Op vrijdagochtend stond Vincent Falger, voorzitter van de Stichting Buurtbus op de markt in Middenbeemster en schoot daar diverse mensen aan, die in zijn opinie best wel geïnteresseerd kunnen zijn in deze mogelijkheid van openbaar vervoer. Hij deelde daarbij de prachtige folder met vertrektijden en eindhaltes uit van de reguliere rijtijden van Buurtbus Beemster. .

De vrijwilligers van de Buurtbus Beemster doen er trouwens van alles aan om voldoende passagiers te interesseren voor het vervoer vanaf Noordbeemster naar Purmerend, met eindhalte het Stadsziekenhuis en vice versa. Dat moet toch voor velen een heel goede service zijn, zo vinden ze zelf.

Desgevraagd deelde de aangesprokene mee, dat het toch wel lastig is met de bezoektijd van het Ziekenhuis ( 's middags vanaf 4 tot 5 uur). Met de Buurtbus van half vier uit Middenbeemster, ben je dan prachtig op tijd, maar om terug te komen moet tot na zes uur gewacht worden en dat is wel een beetje lang.
Ook vinden aspirant reizigers het jammer, dat de Buurtbus Beemster niet aansluit op de trein. Dat zal velen er toch van weerhouden om gebruik te maken van deze vervoersmogelijkheid.
Daarentegen is de de halte van de buurtbus op de Gedempte Where in Purmerend wel een halte, waar na zes uur passagiers graag instappen, richting Noordbeemster.
Puzzelen
In ieder geval wordt met Arriva nog steeds gepuzzeld voor een oplossing van diverse vraagstukken en er worden ook oplossingen gevonden, zoals aanpassing waardoor Middelwijck in de route is opgenomen. Maar nu wordt er ook een verandering in de route door Middenbeemster aangebracht. Gedacht wordt om bij de halte Nic.Cromhoutlaan rechtsaf Westerhem in te slaan richting Kl.Hogetoornlaan en dan via de hoek Middenweg naar Middelwijck.

Vincent Falger en Jaap Jansen, coördinator van Buurtbus Beemster plegen nog even overleg

Open Dag Beemster
Maar nu even terugkomend op de route, die op Hemelvaartsdag, Open Dag Beemster, is uitgezet , vanaf 10.00 uur. Er worden dan twee busjes ingezet.

Busje 1 volgt de Noordelijke route vanaf De Buurt in Middenbeemster over de Middenweg naar de rotonde voor De Beemster Hofstee in Noordbeemster. Vervolgens via de Oosthuizerweg, Westdijk, Wormerweg en Hobrederweg naar de kerk in Westbeemster. Via de Jisperweg en de Rijperweg terug naar De Buurt in Middenbeemster.

Busje 2: doet de Zuidelijke route en start vanaf de Rijperweg/Purmerenderweg via Zuiderpad en de Burgemeester Koopmansingel naar het Buurthuis aan het Verzetplein. Dan via de Wouter Sluislaan, Zuiderweg, Nekkerweg, Volgerweg en Middenweg met eindpunt De Buurt in Middenbeemster.

Laatste rit
De laatste rit van beide busjes is om 17:00 uur eveneens vanaf De Buurt in Middenbeemster.