Buurtbus Beemster


Vrijwilligers Buurtbus Beemster
zetten ervaringen op een rijtje

Op donderdag 8 maart 2007 werd in de kantine van het gemeentehuis Beemster een bijeenkomst gehouden voor de vrijwilligers van Buurtbus Beemster. Na twee maanden door Beemsters dreven tot aan de eindhalte Waterland Ziekenhuis te hebben proefgereden, wilden ze hun ervaringen wel eens met elkaar doorspreken en nieuwtjes uitwisselen.

Statistieken van de haltes De Buurtbus van week tot week Statistieken
Aan de hand van de passagierslijsten werden op flapovers statistieken getoond, die gelukkig een opgaande lijn vertoonden. Het aantal passagiers was van halte tot halte en van week tot week geregistreerd. Geconcludeerd kon worden dat er nog minstens twaalf passagiers per week meer nodig zijn om de proef van een half jaar geslaagd te kunnen afronden, waarmee het Buurtbus Project kan worden bestendigd. Uit de stijgende lijn in week 7 en 8 blijkt dat de verspreide folder heeft bijgedragen tot betere bekendheid.

Van een aantal opstappunten, vooral in Middenbeemster, wordt in toenemende mate gebruik gemaakt.
Toch blijkt tot veel Beemsterlingen niet te zijn doorgedrongen, dat de Buurtbus naar het Waterland Ziekenhuis rijdt. Velen menen dat ze in Purmerend toch moeten overstappen. Anderen vinden het jammer, dat de Buurtbus niet aansluit op de trein in Purmerend. En verder bleek uit de statistieken, dat voor de vroege rit op zaterdag weinig of geen belangstelling bestaat.

Rinus en Henk (rechts)

Handboek
De meeste vrijwillige chauffeurs waren op deze avond wel aanwezig, maar ook Rinus van den Bos en Henk Stevens, de beide chauffeurs van Arriva, die hebben gezorgd voor hun opleiding, waren uitgenodigd. Voor hun inspanning kregen ze een heerlijke kaasmand en voor de vrijwilligers was er een handboek, waarin alles over de voorwaarden en regels van het vrijwillige chauffeurswerk is opgetekend. Er zal nog een uitbreiding komen als besloten kan worden dat de proeftijd van een half jaar aanleiding is om het project door te laten gaan., De vrijwilligersclub wordt dan omgezet in een vereniging met een democratisch verkozen bestuur, vertelde ad interim voorzitter Vincent Falger.

De handboeken worden meteen bestudeerd

De nieuwe folder Leuke ervaringen
Bij de rondvraag werden nog enkele opmerkingen geplaatst. Er was een suggestie om de route in Middenbeemster door Westerhem te laten lopen. De chauffeurs blijken hun vrijwilligerswerk op de bus erg leuk te vinden. Voor Beemsterlingen, die in het bezit zijn van een rijbewijs en die ook wel als vrijwilliger in het project Buurtbus Beemster zouden willen instappen, is nog steeds belangstelling. Zie daarvoor de eigen website.

Open Dag Beemster
Het ligt in de bedoeling de Buurtbus Beemster tijdens de Open Dag Beemster op donderdag 17 mei, twee busjes de hele dag langs de diverse deelnemersadressen te laten rijden.