Buurtbus Beemster


Buurtbus Beemster Vrijwilligersdag
Zondag 4 oktober 2009

Een keer per jaar gaan de vrijwilligers van de Buurtbus Beemster een dagje uit. Dit jaar was het op zondag 4 oktober. Daarvoor stelde Arriva twee luxe Q-liners ter beschikking met in de eerste bus Rinus van den Bosch en in de tweede bus Joop Verdam achter het stuur.

Eerst ging het richting Breukelen voor een kopje koffie.
Vervolgens naar de stad Utrecht, waar met de bussen begonnen werd met een stadsrondrit, zodat een ieder een indruk kreeg van deze mooie stad. De bussen daarna geparkeerd aan de rand van het oude centrum en gewandeld naar de ‘Oude Muntkelder’, een restaurant, gevestigd in één van die kelders langs de Oudegracht. Na de lunch kwam er een rondvaartboot van de rederij Schuttevaer het gezelschap ophalen bij het restaurant. Met een geweldige gids aan boord een rondvaart van ongeveer één uur gemaakt door de wateren van de stad. Door haar weet iedereen nu wat een ‘singel’ is. Ná de rondvaart een klein stukje door het drukke centrum gelopen naar het ‘Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement’.

Opnieuw werden de vrijwilligers door een heel enthousiaste mijnheer in het museum rondgeleid. Een gevolg van dit museum is wel dat de buurtbus Kees Koopman gaat missen, omdat hij heeft besloten orgeldraaier te worden.
Aan het eind van de middag werd de stad Utrecht de rug toegekeerd en ging het richting Middenbeemster, maar niet via de snelweg. Er werd nog even opgestoken aan de rand van Maarssen-dorp bij restaurant Geesberge, gelegen aan de Vecht. Na de koffie een prachtige tocht langs de Vecht en via Nieuwersluis en Loenen terug naar de snelweg.

Om 19:15 uur kwamen ze aan bij het ‘Pannenkoeken- en Spijshuis’ in Midden-beemster voor het diner. Zoals elk jaar was de ontvangst daar opnieuw aller-hartelijkst. Aanwezig waren ook de heren Gerard Schokker en Maarten Post van Arriva. Zij hadden voor alle buurtbusvrijwilligers een enveloppe met daarin een bedankbrief voor de inzet, een speldje en een vlaaibon ter waarde van € 10,-. Het is voor de vrijwilligers een goed gevoel te weten dat het ‘grote’ Arriva Personenvervoer waardering heeft voor de inzet die zij op de buurtbus tonen.

Het is voor het bestuur van de Buurtbus Beemster ook leuk, dat het dagje uit door de jaarlijkse sponsoring van Beemster kaas wat luxer kan worden aangekleed.
Tekst: Hans Plantfeber
De foto’s zijn van Charles de Groot.