Buurtbus Beemster


Wollandje in De Rijp wordt eindpunt

Per 1 maart 2010 wordt het Wollandje in De Rijp het eindpunt van de Buurtbus Beemster. Er wordt voldaan aan de vele verzoeken vanuit zowel De Rijp als de Beemster. Er is flink gepuzzeld en uiteindelijk besloten de route aan te passen. In De Rijp wordt een rondje gereden. Vanaf de Beemster wordt de route: Oosteinde, Rechtestraat, Driemaster, Julianalaan, Bernhardstraat, Zuideinde, Grote Dam, Tuingracht om via het Oosteinde weer richting Beemster te gaan. In De Rijp zijn behalve de al bestaande haltes Oosteinde en Grote Dam, de nieuwe haltes Wollandje, Fluytschip, Julianalaan en Bernhardstraat. De haltevertrektijden vindt u op onze website onder het tabblad ‘route’.
Na drie maanden wordt geëvalueerd. Komt de buurtbus aan het beoogde aantal reizigers en kan er worden voldaan aan de tijden van de dienstregeling. Om de dienstregeling sluitend te krijgen leveren de chauffeurs iets van hun rustpauze bij het Waterlandziekenhuis in.
Het multifunctioneel centrum De Boomgaard aan het Middenpad in Zuidoostbeemster is klaar. Op 20 januari 2010 vond de officiële opening van dit gebouw plaats. Om de bezoekers van dit centrum zoveel mogelijk tegemoet te komen, hebben de gemeente Beemster, vervoersbedrijf Arriva en de vereniging Buurtbus Beemster besloten de route langs dit nieuwe gebouw te laten lopen.
Het betekent dat vanaf 1 januari 2010 niet meer via het Zuiderpad wordt gereden. De buurtbus gaat, komende vanaf de Purmerenderweg, rechtsaf bij het Middenpad. Na een bocht in het Middenpad wordt er rechtdoor gereden via de Hendrik Wagemakerstraat naar de Dirk Dekkerstraat. Vanaf de Zuiderweg wordt deze route gevolgd in omgekeerde richting.
De halte op het Zuiderpad bij de kruising met de Purmerenderweg is vervallen. Er is een halte op de hoek van het Middenpad en de Purmerenderweg geplaatst. Er is ook een halte gezet voor de ingang van De Boomgaard bij de kruising van de Hendrik Wagemakerstraat en de J.J. Grootlaan.
Met de buurtbus kunt u nu dus zonder over te stappen naar het Wollandje in De Rijp, waardoor het winkelcentrum en ook zorgcentrum De Mieuwijdt eenvoudig te bereiken zijn. Maar er is meer. De buurtbus stopt voor de hoofdingang van het Waterlandziekenhuis. Op de Purmerenderweg in Zuidoostbeemster komen ze langs de verschillende tuincentrums. In Middenbeemster zijn sporthal De Kloek en Breidablick op enkele minuten lopen van de halte. U kunt zonder over te stappen naar het NS-station aan het Beatrixplein in Purmerend. Er is aansluiting op de vertrek- en aankomsttijden van de trein.
In 2008 en 2009 was Beemster kaas sponsor van de buurtbus. Beemster kaas heeft het contract met de Buurtbus Beemster verlengd, zodat zij ook in 2010 en 2011 sponsor zijn. De bus stopt voor de deur van de kaasfabriek aan de Rijperweg.
VRIJWILLIGERS
De bus wordt gereden door vrijwilligers. De vereniging zit dringend verlegen om chauffeurs. Lijkt het u wat om eens in de veertien dagen een uurtje of vier op de bus te zitten, meldt u dan aan. Dat kan op telefoonnummer 0299-681287 of 0299-681614 of op het tabblad ‘contact’.