Buurtbus Beemster


Nieuwe buurtbus voor buurtbusvereniging Beemster overhandigd
12 December 2011

Op zaterdag 10 december heeft de secretaris van buurtbusvereniging Beemster, Hans Plantfeber, uit handen van Maarten Post, directeur EBS Waterland, de sleutels ontvangen van de nieuwe buurtbus. De bus wordt ingezet op buurtbusroute 416. Deze rijdt van het Waterlandziekenhuis in Purmerend via verschillende kernen van de Beemster naar De Rijp. Het eind- en vertrekpunt is daar het ‘Wollandje’.

EBS is de nieuwe openbaar vervoerder en rijdt vanaf 11 december het openbaar busvervoer in de regio Waterland. De buurtbusverenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de exploitatie. EBS stelt het voertuig ter beschikking en zorgt voor het onderhoud.

EBS heeft voor de buurtbusvereniging Zeevang en Beemster drie VW-Kutzenitzbussen aangeschaft. Twee voor de exploitatie en een reservebus. De bussen zijn voorzien van acht zitplaatsen. Er zijn aparte kaartjes te koop voor de buurtbus want er kan niet met de OV-chipkaart worden betaald. De chauffeurs doen hun werkzaamheden als vrijwilliger. Ook de bestuursleden doen dit op vrijwillige  basis.