Buurtbus Beemster


Burgemeester Joyce van Beek
op verkenningstocht met de bus.

Half augustus is de burgemeester van Beemster, mevrouw Joyce van Beek, op verkenningstocht geweest met buslijn 416 (Buurtbus Beemster). Ze deed dat op uitnodiging van de buurtbus-chauffeur en D66-commissielid Harry Heijmans.

Joyce genoot zichtbaar van deze rit en sprak over een toeristische route die de bus aflegt. Vooral in de smalle straatjes van De Rijp waar de buurtbus doorheen moet manoeuvreren keek ze haar ogen uit en kwam met menige vraag.

Die vragen werden beantwoord door secretaris Hans Plantfeber die haar tijdens de anderhalf uur durende ronde heeft bijgepraat over het ontstaan van de buurtbus en het dagelijkse wel en wee.


Abri bij Halte Groenveld.
Zo maakte Hans Plantfeber de burgemeester attent op de halte Groenveld. Het bestuur van de buurtbus wil er graag een abri, omdat daar jaarlijks zo ’n 1.200 reizigers instappen en met de nieuwbouw langs de Rijperweg zal het aantal reizigers vanaf die halte de komende jaren alleen maar toenemen.

Hans Plantfeber over de noodzaak van een abri:”Je staat in een open vlakte: bij windkracht twee zit je permanent al in de war en bij windkracht vijf waaien die reizigers echt de bus in”.

De burgemeester vond het een prachtig rondje en vertelde dat ze ook de komende tijd meerdere verenigingen in de Beemster zal bezoeken.